Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хрещатик може стати частиною спадщини ЮНЕСКО

19 грудня, 10:57
Фото з сайту igotoworld.com

Департамент охорони культурної спадщини КМДА планує розробити науково-проектну документацію для подальшої підготовки досьє на номінацію щодо включення вулиці Хрещатик до Попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це йдеться у тексті міської цільової програми «Охорона та збереження культурної спадщини Києва на 2019–2021 рр.», повідомляє прес-служба КМДА

«Одним із важливих пунктів є напрацювання підготовчих матеріалів до викупу аварійних пам’яток культурної спадщини та повернення до комунальної власності. У цьому питанні наразі вже все залежить від Верховної Ради. Влітку за ініціативи Департаменту були запропоновані і прийняті у першому читанні зміни до законів України щодо посилення відповідальності за доведення до руйнації пам’яток та впровадження можливості примусового викупу таких будівель у комунальну власність місцевих громад. Наразі всі пам’ятки, навіть місцевого значення, можуть бути викуплені виключно у державну власність. Вірю, на рівні Верховної Ради розуміють важливість цього законопроекту і не будуть затягувати із прийняттям у другому читанні», – сказав директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

На розробку документації заплановано виділити 1,8 млн грн на 3 роки.

Окрім того, передбачено розроблення науково-проектної документації «Межі та режими використання зон охорони пам’ятки історії, ландшафту місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір та долини р. Дніпро». Фінансування цих робіт визначено на рівні 3 млн грн на 3 роки.

Програма включає також низку інших заходів, спрямованих на збереження культурної спадщини столиці.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати