Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Анкара анонсувала швидку облогу сирійського Афріна

20 лютого, 13:49
Фото: Sky News

Для Анкари надзвичайно важливо забезпечити довгострокову безпеку в районах Сирії, очищених від терористів, заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, виступаючи в парламенті, передає "Анадолу".

"Підготовка до військових операцій займає певний час. У найближчі дні в рамках операції "Оливкова гілка" будуть вжиті більш активні кроки по просуванню та облозі міста Афрін", - сказав Ердоган.

Нагадаємо, 20 січня в сирійському регіоні Афрін почалася наземна військова операція турецьких військ проти курдів під назвою "Оливкова гілка". Не дивлячись на задіяння великих сил за підтримки танків та авіації, поки турецьким силам вдалося взяти під контроль не набагато більше 10 населених пунктів.

19 лютого стало відомо, що збройні загони сирійських курдів та офіційний Дамаск досягли угоди щодо введення урядових сил в район Афрін для захисту від турецького наступу. За словами радника уряду регіону Бадран Чья Курда, війська президента Башара Асада можуть прийти на допомогу курдським бійцям вже в найближчі два дні, але точні терміни залежать від того, скільки часу піде на необхідні приготування.

"Якщо прихильників Асада вводять в Афрін для боротьби з терористами PYD/PKK (курдські "Сили народної самооборони"/"Робоча партія Курдистану", - "День"), то проблем не буде. Якщо ж вони спробують захистити терористів від учасників операції "Оливкова гілка", то можу чітко заявити: нас ніхто не зупинить", - прокоментував дану інформацію глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати