Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Швеція готова відправити своїх військових на Донбас

20 лютого, 11:08
Фото: English News Front

Швеція готова ввести війська на схід України для сприяння миротворчій місії ООН, повідомив міністр оборони країни Петер Хультквіст в інтерв'ю "Шведському радіо", передає "Експрес Online".

Відповідаючи на запитання, чи бачить він небезпеку в тому, що шведські солдати будуть діяти поряд з російським кордоном, глава Міноборони сказав, що поки невідомо, яким чином буде розгортатися операція, тому він "не хоче висловлювати здогади".

"Ми вже беремо участь у різних видах міжнародних операцій. Ми маємо 250 солдатів у Малі, у нас 70 в Іраку, у нас 30 в Афганістані. Ми вже маємо міжнародні зобов'язання, і ми також маємо бюджет, виділений для цього", - сказав шведський міністр.

Нагадаємо, раніше про готовність відправити своїх військових в якості миротворчої місії ООН на тимчасово окуповані російсько-терористичними угрупуваннями території українського Донбасу висловлювалися декілька країн, зокрема, Фінляндія та Білорусь.

Додамо, що у МЗС України наголосили, що "блакитні шоломи" на Донбасі мають представляти абсолютно нейтральні держави, а Білорусь не є такою країною, тому вона не може брати участь у миротворчій місії ООН на Донбасі. Як сказала заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, причиною цього є те, що Білорусь входить до країн так званого "Ташкентського договору".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати