Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові запустили 200 небесних ліхтариків у пам’ять про Героїв Небесної сотні

20 лютого, 22:49

Сьогодні, 20 лютого, на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку відбулися віче пам’яті Героїв Небесної сотні. Саме на цій площі чотири роки тому повстав львівський Євромайдан.

Розпочалося віче зі спільної молитви. Потім люди із лампадок виклали перед пам’ятником напис: «Герої не вмирають!». Крім того багато лампадок розставили на самі площі в межах акції «Запали свічу».

«Ми сьогодні вшановуємо не тільки полеглих на Майдані, сьогодні ми дякуємо їхнім братам і сестрам, їхнім дружинам і батькам, їхнім матерям. А також братам, сестрам, матерям тих, хто зараз захищає нашу Державу у війні», - звернувся до людей на віче архієпископ і митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возняк.

В межах віче перед присутніми виступила голос львівського Євромайдану співачка і волонтерка Софія Федина. Сльози виступали у присутніх під час чуттєвого та сильного виконання пісень та гімну України хоровою капелою «Дударик». Виступали і дитячі колективи, і колектив ветеранів АТО. Також до людей звернувся і учасник Революції Гідності Юрій Чабан.

«Якби існувала градація героїчності, то наші хлопці займали би там найвищі сходинки. Інколи нам здається, що всі ці втрати даремні. Але зміни є, хоч не такі масштабні як ми сподівалися, але вони є. А щоб зміни були ще більшими треба нам почати міняти свою ментальність. Адже ми до кінця не вірили, що нам удасться досягти результату, та ми його досягли», - сказав він.

На завершення поминального віче із Високого замку запустили 200 небесних ліхтариків, як знак пам’яті за Героями Небесної сотні.

Нагадаємо, що сьогодні у Львові пройшла акція «Ангели пам’яті». Також у внутрішньому дворику географічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка відкрили погруддя Герою Небесної сотні Ігорю Костенку .

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати