Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Москва зловживає антитерористичним законодавством, - Рада Європи

20 лютого, 17:14
ФОТО З САЙТА OSCE.ORG

У Раді Європи вважають, що влада Росії зловживає застосуванням законодавства у боротьбі з тероризмом, що обмежує свободу ЗМІ та свободу висловлювань

Про це йдеться у листі комісара РЄ з прав людини Дуні Міятович до уповноваженої з прав людини РФ Тетяни Москалькової, повідомляє Укрінформ.

"Зловживання антитерористичним законодавством обмежує право на висвітлення подій і на критику державних органів, а також чинить перепони реалізації права на свободу слова і свободу ЗМІ", - наголосили у Раді Європи.

Зазначене питання порушене комісаром РЄ з прав людини у зв'язку із кримінальним розслідуванням, що триває у Росії відносно незалежної журналістки Світлани Прокопьєвої, яку обвинувачують у "виправданні тероризму".

Кримінальна справа була порушена у зв'язку із коментарями Прокопьєвої - 8 листопада 2018 року вона критикувала органи державної влади РФ і розмірковувала про причини, які спонукали підлітка застосувати вибуховий пристрій у будівлі ФСБ в Архангельській області у жовтні минулого року. У результаті, сам підліток загинув, декілька співробітників служби було поранено.

"Комісар підкреслює, що кримінальне переслідування відносно Прокопьєвої порушує не лише її особисте право на свободу висловлювання думок, але також здійснює широкий вплив на ЗМІ та інших журналістів в РФ, обмежуючи їх у вільному інформуванні громадськості з питань, які становлять публічний інтерес, а також стосуються права людей на отримання такої інформації", - переконані у Раді Європи.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати