Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці відомі українські зірки написали свої побажання на капоті карети "швидкої", яка поїде на передову

20 травня, 21:21

Новесенький автомобіль швидкої медичної допомоги «Місіс Рятівниця» відправив на фронт зірковий десант українських артистів. Свої автографи та побажання на капоті «швидкої» залишили Арсен Мірзоян, Тоня Матвієнко, Василь Вірастюк, Гарік Бірча, актори команди «VIP-Тернопіль», гуморист Ігор Ласточкин та інші відомі зірки вітчизняного шоу-бізнесу.

Придбання автомобіля стало можливими завдяки представникам соціально-відповідального бізнесу та благодійним внескам учасниць проекту «Місіс Вінниця 2018», фінал який сьогодні відбувається у місті.

Відповідав за доставку машини із Нідерландів до України добре знаний волонтер із позивним «Степанич», письменник Юрій Тира. Каже, що довкола доброчинної місії об’єдналося багато небайдужих людей. І вже 30 травня «Місіс Рятівниця» вирушить у свою першу ротацію в Донецьку область і нестиме бойову варту при Першому добровольчому медичному шпиталі імені Миколи Пирогова. Машина займатиметься евакуацією поранених військових у зоні АТО. Її можливості дозволяють проводити операції у польових умовах.

«На грандіозний фінал конкурсу «Місіс Вінниця 2018», який організовує моя дружина Лілія, приїхали наші друзі, відомі українські співаки та актори, – розповідає Юрій Тира. – Усі вони виступатимуть на волонтерських засадах, тобто без гонорарів. А все тому, що кожен з них знає, що таке війна. Вони не раз були зі мною у зоні АТО, не раз виступали перед хлопцями. І сьогодні всі наші друзі залишать свої побажання бійцям на капоті цієї машини, яку я доставлю на передову. Це не перша наша волонтерська автівка і точно не остання. А чому «швидка»? Тому що такі машини дуже зношуються, через погані дороги швидко виходять з ладу і вони нині найнеобхідніші, бо рятують життя захисників».

Першим свій автограф на капоті кареті «швидкої» залишив Арсен Мірзоян. Таке право йому надали не випадково, адже сьогодні він відзначає своє 40-річчя. Радіє, що випала нагода відсвяткувати його у колі друзі і «Степаничча», з яким вони разом проїхали вздовж усієї лінії фронту – від Станиці Луганської до Широкино.

«Навіть якби залишився вдома, до ресторану точно не пішов, бо останні чотири роки живемо іншими цінностями. Якщо випадає нагода стати корисним хлопцям з передової, то для мене це честь. Побажав їм «Бути невразливими!», бо на війні найважливіше бути у всеозброєнні, мати танки, зброю, амуніцію, щоб відчувати себе захищеним» – каже співак. Його дружина Тоня Матвієнка побажала захисникам «Многії літа!». У розмові додала, що кожного бійця чекають вдома і найважливіше, щоб усі вони повернулися цілі і неушкоджені.

Опісля цього на великій сцені театру імені Садовського розпочався фінал конкурсу «Місіс Вінниця 2018». Його учасницями стали 15 вінничанок віком від 27 до 40 років, які мають досвід материнства та досягли успіху у різних сферах життя Як каже засновниця конкурсу Лілія Поліщук, «Місіс Вінниця» – це не типовий конкурс краси, радше проект, який має соціальну та доброчинну місію. Конкурсантки підготували власні соціальні ініціативи, присвячені допомозі вразливим категоріям населення, розвитку інклюзивного простору, підтримці молоді, впровадженню освітніх програм, пропаганді здорового способу життя тощо. За результатами фіналу 7 конкурсанток отримають можливість реалізувати свої ідеї впродовж року.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати