Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Японія планує передати військовим госпіталям в Україні медобладнання на $1,4 млн

20 червня, 14:36

Японія до кінця 2020 року планує передати чергову партію медичного устаткування до госпіталів в містах Харків, Львів та Ірпінь на суму 1,4 млн доларів США.

Про це сказав посол Японії в Україні Такаші Кураі під час зустрічі з міністром оборони України Андрієм Тараном, повідомляє пресслужба оборонного відомства.

«Надзвичайний і Повноважний Посол Японії запевнив, що народ та уряд Японії продовжуватимуть надавати підтримку Збройним силам України, зокрема, шляхом надання матеріально-технічної допомоги: як високотехнологічного медичного обладнання для потреб військово-медичних закладів України, так і сучасних медичних препаратів для протидії коронавірусу та своєчасної і якісної підготовки до його можливої другої хвилі. Так, через представництво ООН в Україні до кінця 2020 року планується поставити чергову партію медичного устаткування до госпіталів в містах Харків, Львів та Ірпінь на суму 1,4 млн доларів США та забезпечити відповідну фахову підготовку медичного персоналу», - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою Таран відзначив, що із поставкою цього медобладнання допомога Збройним силам України від Японії в медичній галузі може сягнути загалом 4 млн дол.

«Це є суттєвим внеском у забезпечення обороноздатності України шляхом збереження життів та здоров’я українських військовослужбовців. Міністерство оборони надзвичайно цінує такий крок уряду Японії», - сказав міністр.

Також посол Японії запевнив у беззаперечній підтримці стратегічного курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію та підтвердив принципову позицію своєї держави щодо засудження російської агресії на сході України та невизнання анексії Криму.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати