Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До отруєння в Солсбері причетна російська військова розвідка, - ЗМІ

20 липня, 13:52
Фото Reuters

Британські детективи вважають, що напад у Солсбері з використанням речовини "Новічок", ймовірно, здійснили нинішні або колишні агенти російської військової розвідки (ГРУ). Про це повідомляє The Times, передає "ЄП".

Визначення зв’язків виконавців із ГРУ є частиною розслідування замаху на вбивство Сергія Скріпаля та його дочки. Інші варіанти, такі як залучення іншого російського розвідувального агентства, також не виключені.

Скрипаль був офіцером в ГРУ, у 1990-х роках його завербувала британська розвідка MI6. Майже всі російські розвідники, на яких він вказав, були колишніми військовими. Видання відзначає, що з усіх гілок російської розвідки ГРУ найбільше дотримується суворого кодексу лояльності.

Слідство вважає, що потенційні вбивці використовували пляшку для парфумів із "Новічком", щоб розпилити його на дверну ручку будинку Скрипаля в Солсбері в березні. Потім вони викинули пляшку і вилетіли з країни.

Через чотири місяці той самий флакон знайшли 44-річна Дон Стерджесс і її партнер Чарлі Роулі. Стерджесс померла 8 липня через дію "Новічка", Роулі перебуває у лікарні.

Вважається, що Стерджесс побризкала з флакону на шкіру, думаючи, що це парфуми, і отримала дозу в десять разів більшу, ніж Скрипалі.

Раніше британські ЗМІ повідомляли, що до замаху на Скрипалів причетні "кілька росіян", зараз ведуться пошуки більш ніж однієї людини. Однак міністр з питань безпеки спростував цю інформацію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати