Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мей вимагає від ЄС нової угоди щодо кордону Північної Ірландії

20 липня, 19:31
Фото Reuters

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей закликала Європейський Союз вийти на нову угоду з метою запобігання жорсткому кордону в Північній Ірландії після Brexit.

Про це вона сказала під час виступу у Белфасті, повідомляє ЄП з посиланням на Reuters.

Мей заявила, що жорсткий кордон між Північною Ірландією та Республікою Ірландія після виходу Британії з блоку "майже немислимий", але відхилила нинішній план ЄС як "непрацездатний".

"Економічне та конституційне зміщення митного кордону офіційної "третьої країни" у межах нашої власної країни це те, що я ніколи не прийму, і я вважаю, що жоден британський прем'єр-міністр ніколи б не прийняв", - сказала Мей.

Натомість, прем'єр завила, що ЄС має оперативно відреагувати на документ щодо Brexit, оприлюднений раніше британскьим урядом, в якому пропонується обговорити найближчі зв'язки для торгівлі товарами для захисту бізнесу та виконання зобов'язань щодо уникнення наявності на кордоні інфраструктури.

"Зараз настав час для відповіді ЄС. Не просто повернутись на попередні позиції, які вже виявилися неможливими", - сказала вона.

У грудні минулого року Мей дала принципову згоду на "запасний план", який забезпечував би "м'який" кордон незалежно від майбутніх зв'язків між ЄС та Великю Британією, але згодом відмовилася від пропозиції ЄС.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати