Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Іран закликав ЄС прискорити "порятунок" ядерної угоди

20 серпня, 16:51
Фото: Getty Images

Іран заявив у понеділок, що Європа має прискорити свої зусилля щодо "врятування" ядерної угоди 2015 року між Тегераном та великими державами, з якої президент США Дональд Трамп вийшов в травні цього року.

Про це повідомляє Reuters.

"Європейці та інші сторони, що підписали угоду (Китай та Росія) намагалися врятувати угоду ... але цей процес був повільний. Він має бути прискорений… Іран в основному спирається на власні можливості щодо подолання нових санкцій Америки", - заявив прес-секретар іранського МЗС Бахрам Касемі.

Зазначається, що європейські держави намагаються гарантувати отримання Іраном достатньої економічної вигоди, щоб переконати його залишатися у цій угоді після виходу з неї США.

Нагадаємо, 6 серпня президент США Дональд Трамп підписав виконавчий указ про відновлення санкцій проти Ірану, які були скасовані після підписання в січні 2016 року Спільного всеосяжного плану дій щодо ядерної програми Тегерана.

Пізніше керівництво Європейського союзу, а також Франція, Німеччина і Великобританія виступили зі спільною заявою про блокування американських санкцій щодо Ірану.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати