Існування нації спирається на свідому волю її членів.
Іван Лисяк-Рудницький, історик, публіцист, педагог, дослідник української суспільно-політичної думки

У Кропивницькому під час фестивалю можна буде скуштувати традиційні страви, притаманні Кіровоградщині

20 вересня, 2020 - 16:34
Фото проєкту «Баба Єлька»

Із експедицій – у ресторани

У Кропивницькому під час фестивалю вуличної їжі в рамках театрального свята «Вересневі самоцвіти», які відбудуться з 24 по 27 вересня, можна буде скуштувати традиційні страви, притаманні Кіровоградщині. 11 ресторанів міста, крім звичних для власного меню страв, представлять по одній автентичній.

Рецепти страв зібрала команда фольклорно-етнографічного проєкту «Баба Єлька» під час експедицій.

За словами президента Клубу рестораторів Кропивницького Ірини Маркової, цьогоріч спільною ідеєю, яка покликана об’єднати меню усіх закладів, що братимуть участь у фестивалі, стане ідея підтримки локального продукту.

«Кожен із ресторанів готуватиме власні страви, які характеризують його концепцією, але об’єднуючою ниткою, так би мовити, стане автентична кухня. Ми запропонували шеф-кухарям обрати як мінімум одну страву серед поширених у Кіровоградській області. Переважно це випічка, різноманітні солодкі страви з тіста», - розповіла Ірина Маркова.

Відтак у меню будуть налисники з яблуками під соусом за рецептом із Благовіщенського, «весільні» хрустики з буряковим соком за рецептом, записаним на півдні області, у селі Луполове, яблучна бабка із села Кримок, цукерки за рецептом із Маловисківщини, рибні котлети із села Осичок Вільшанського району, розташованого на берегах річки Синюха та інші страви.

Інна ТІЛЬНОВА, м.Кропивницький

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ