Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Епіфанію вручили у США премію за захист прав людини

20 жовтня, 11:52
Фото facebook.com/epifaniy

Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію вручили у Нью-Йорку «Премію Афінагора з прав людини» (Athenagoras Human Rights Award).

Про це Предстоятель Православної церкви України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Із почуттям щирої вдячності прийняв сьогодні в Нью-Йорку Athenagoras Human Rights Award. Прийняв її не як нагороду для мене особисто, а як відзнаку успіху праці тисяч і навіть мільйонів українських православних вірних на Батьківщині та в діаспорі". - написав Епіфаній.

Він зазначив, що прийняти нагороду імені видатного церковного і суспільного діяча ХХ століття Патріарха Афінагора стало для нього"великою честю".

"Не лише честь, але і спонукання, і обов’язок – служити Богу, Церкві та дорученій мені пастві всіма моїми силами, як служив Патріарх Афінагор. Перед нашою Церквою та переді мною як Предстоятелем ПЦУ теж постало і будуть ще поставати багато викликів, але приклад Патріарха Афінагора відтепер особливо буде надихати мене". - відмітив Епіфаній.

Як відомо, "Премія Афінагора з прав людини» була заснована у 1986 році Національною радою Ордена апостола святого Андрія, архонтів Вселенського Патріархату в Америці, її лауреати визначаються Комітетом з числа духовенства і мирян. Премію вручають особі або організації, які послідовно своїми діями відстоюють основні права людини і релігійну свободу на національному та міжнародному рівнях.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати