Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США допоможуть ЗСУ сучасними засобами зв’язку

20 жовтня, 14:12

Практично всю продукцію американської компанії для ЗСУ оплатять за кошти США відповідно до чергового рішення Міністерства оборони США про надання військової допомоги Україні у 2021 році за програмою USAI.

Як повідомив представник військового відомства в інтерв’ю агентству «Оборонно-промисловий кур’єр», наступного року компанія L3Harris може надати Збройним Силам сучасні радіостанції власного виробництва приблизно на $70 млн, передає «Діфенс Експрес».

Крім того, Міноборони України збирається додатково закупити в американського виробника партію засобів захищеного зв’язку тактичної ланки на $10 млн.

Відзначається, що у 2021 році Держдеп США розглядає питання щодо збільшення обсягів військової допомоги Україні до $270 млн, при цьому частково це збільшення торкнеться й сегменту зв’язку, який представлений продукцією L3Harris.

Як нагадали у виданні «Діфенс Експрес», у цьому році Збройні Сили повинні отримати радіостанції виробництва L3Harris на $45 млн, на $10 млн буде поставлено засоби зв’язку підрозділам Національної гвардії України.

Наразі американська корпорація вже виготовила це обладнання й готує його передачу уповноваженим держструктурам Сполучених Штатів.

Тож, за період з 2014 року  Україна вже отримала за програмою Ініціатива безпекову допомогу від США майже  на $1,5 мільярда (загальний обсяг військової допомоги оцінюється на рівні понад $2 млрд). З них п’ята частина (близько $300 млн) припадає на сучасні засоби зв’язку від L3Harris.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати