Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Окупанти не пропустили патруль СММ ОБСЄ в Старомихайлівку

20 листопада, 12:15
Фото з архіву "Дня"

Російські найманці на тимчасово окупованій території Донецької області в п'ятницю, 19 листопада, перешкодили роботі патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в районі населеного пункту Старомихайлівка, передає "Інтерфакс-Україна".

"Двоє явно озброєних членів збройних формувань відмовили патрулю СММ у доступі до населеного пункту, пославшись на необхідність отримання дозволу від своїх командирів. Завданням патруля було уточнити повідомлення про пошкодження цивільних об'єктів в цьому населеному пункті. О 10:25 спостерігачам сказали звернутися до старших членів збройних формувань для сприяння отриманню доступу в населений пункт", - зазначається в щоденному звіті СММ ОБСЄ.

Після приблизно 50-хвилинного очікування на блокпості спостерігачі ухвалили рішення запустити безпілотний літальний апарат над населеним пунктом для уточнення повідомлень про пошкодження, і повідомили про це найманців.

"Після телефонної розмови з командирами члени збройних формувань погрожували збити БПЛА СММ, якщо він буде запущений. Команда місії не стала запускати літальний апарат і залишила цей район", - наголошується в звіті.

Як повідомлялося, глава СММ ОБСЄ в Україні має намір винести питання перешкоджання діяльності СММ в окремих районах Донецької та Луганської областей на засідання Постійної ради ОБСЄ, яке призначене на 24 листопада у Відні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати