Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У МВС в 2017 році планують запустити 271 місцеву пожежну команду

21 січня, 18:53
Фото: ДСНС

У рамках реформи Держслужби з надзвичайних ситуацій в 2017 році планується створити 271 місцеву пожежну команду. Про це повідомляють у прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

"У 2017 році в Україні планується створити 271 місцеву пожежну команду і далі розвивати рух добровольців для гарантування безпеки громадян", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Як відзначають в Міністерстві, по завершенню 2016 року в Україні функціонувало 114 місцевих і 360 добровільних пожежно-рятувальних підрозділів, які функціонують в п'яти регіонах: Вінницькій, Дніпровській, Львівській, Донецькій і Тернопільській областях.

При цьому заступник міністра МВС Анастасія Дєєва зазначила, що за 2017 рік на пожежах, до ліквідації яких залучалися добровольці, було врятовано 198 осіб. "Кількість врятованих можна було б значно збільшити, якщо б у кожній громаді була своя пожежна команда і потерпілі не чекали допомоги з районного центру", - зазначила Анастасія Дєєва.

Нагадаємо, у вересні 2016 року міністр МВС Арсен Аваков заявив, що в Україні будуть діяти пожежники-добровольці. В рамках реформи Державної служби з надзвичайних ситуацій, пілотні проекти місцевих пожежних команд, сформованих з добровольців, були запущені в п'яти областях.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати