Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МЗС України повідомляє про кількох загиблих українців у Кабулі

21 січня, 18:43
Фото Reuters

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що в результаті нападу терористів на готель "Інтерконтиненталь" в Кабулі загинув більш, ніж один громадянин України.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС.

"За останньою інформацією, що надходить до МЗС України, внаслідок вчорашнього терористичного нападу на готель у Кабулі загинули громадяни України", - йдеться в заяві.

У повідомленні наголошується, що консул України в Таджикистані негайно вилітає в Кабул. Вже встановлені контакти з консульськими працівниками акредитованих в Афганістані дипломатичних представництв дружніх до України держав, які вже зараз надають допомогу.

Більш детальну інформацію для МЗС України обіцяє оприлюднити в понеділок вранці.

Водночас поліція Кабула заявила, що внаслідок терористичного  нападу на готель у столиці Афганістану загинули 9 громадян України. Про це повідомляє ВВС з посиланням на дані, отримані від місцевих правоохоронців. 

Окрім того жертвами нападу стали 1 громадянин Німеччини, 1 - Греції, 1 - Казахстану. Громадянство ще двох загиблих наразі встановлюється. 

Про загибель кількох своїх співробітників повідомила також афганська авіакомпанія Kam Air.

Зазначається, що загальна кількість загиблих, встановлена наразі, становить 14 осіб, серед них - 4 громадян Афганістану. Трьох з нападників на готель було вбито під час протистояння з афганськими військовими. 

10 осіб, серед яких четверо - цивільні - зазнали поранень. 

Близько 160 осіб були врятовані з готелю під час спецоперації. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати