Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МЗС вимагає від РФ допустити до українця Балуха лікарів

21 січня, 17:54
Фото 112 Україна

Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації допустити лікарів до українського політв'язня Володимира Балуха, якого тримають у Сімферопольському СІЗО. Про це написала прес-секретар МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

"Не надавати медичну допомогу - нелюдяність і жорстокість. Вимагаємо від РФ допустити лікарів до політв'язня Балуха", - заявила вона.

В ефірі "112 Україна" Ольга Скрипник, керівник кримської правозахисної групи, повідомила про те, що Балух "має певні проблеми з нирками і спиною, його стан погіршується".

Нагадаємо, в окупованому Криму українця Володимира Балуха засудили до 3 років і 7 місяців колонії-поселення за звинуваченням у нібито незаконному зберіганні боєприпасів. Правозахисники вважають, що його репресували через проукраїнську позицію, в тому числі через прапор України, який було вивішено у дворі його будинку.

Бекіра Дегерменджи, кримськотатарського активіста, заарештували наприкінці листопада після того, як у різних районах Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар. Під час тримання в СІЗО стан затриманого погіршився, і 14 грудня він потрапив до реанімації.

З початку анексії українського півострова кількість політв'язнів РФ вже перевищила 60 осіб. Варто зазначити, що єдині, кого поки що вдалося звільнити, - це кримські татари Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати