Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У 7 аеропортах країни вшановують пам'ять кіборгів

21 січня, 12:24
Фото: Укрінформ

Військові оркестри ЗСУ проводять мистецькі заходи з нагоди вшанування пам’яті українських кіборгів в семи аеропортах України та двох торговельних центрах найбільших міст країни.

Як наголосили організатори заходу в Київському міжнародному аеропорту «Бориспіль», тематичне мистецьке дійство приурочене до річниці 242-денної героїчної оборони міжнародного аеропорту "Донецьк", який у новітній історії України став символом мужності, незламності духу та професійної досконалості українських воїнів-кіборгів, повідомляє Укрінформ.

«Донецький аеропорт, як і аеропорт «Бориспіль», також був сучасним, але 242 дні хлопці, яких ми потім стали звати кіборгами, боронили цей форпост. У виконанні оркестру пролунав твір Сергія Прокоф’єва «Танок лицарів» із балету «Ромео і Джульєтта», а розпочали ми наше вшанування 7-ою симфонією Бетховена», - розповів головний військовий диригент ЗСУ, начальник військово-музичного управління ЗСУ Володимир Дашковський.

Зведений оркестр Київського військового гарнізону та військовий оркестр Нацгвардії України за участю 130 осіб творчого складу виконали твори Бетховена, Прокоф’єва, Шопена та Морріконе.

Репертуар та час виступу були обрані не випадково, адже саме о 8.30 до «Борисполя» прибуває найбільша кількість рейсів з усіх куточків світу.

На думку диригента, такі заходи дуже важливі для воїнів Збройних сил, які щодня захищають державу від агресора.

«Суспільство повинно розуміти: їм (українським захисникам – ред.) потрібна наша підтримка і не тільки в адаптуванні, їм потрібно те, що вони сьогодні побачать і почують. Сьогодні оркестри грають в усіх діючих аеропортах України – це Львів, Одеса, Івано-Франківськ… Людина живе серед нас, поки вона в нашій пам’яті», - зазначив диригент, додавши, що традиція вшанування загиблих воїнів зберігатиметься і надалі.

Аналогічні заходи протягом дня в різний час відбуватимуться ще у 8 обласних центрах країни: Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львові, Одесі, Харкові та Чернігові.

Як пояснили організатори дійства, у містах, де немає аеропортів, виступи оркестрів відбудуться в найбільших торговельних центрах, аби максимальна кількість громадян змогли долучитись до вшанування пам’яті кіборгів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати