Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київські пункти прийому новорічних ялинок оцифрували

21 січня, 14:23
Фото: Цензор.НЕТ

Український екододаток Clewo додав на карту все київські пункти утилізації новорічних ялинок. Розробники впевнені, що це полегшить свідомим жителям столиці пошуки місця, куди можна віднести дерева.

15 пунктів прийому новорічних ялинок відкрили в Києві після свят, як повідомляє прес-служба КМДА. Зібрані дерева перероблять на щепу, яку навесні використовують для мульчування (захист грунту від пересихання і перегріву) лунок вічнозелених рослин, пояснив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований. Дерева будуть приймати до 1 лютого, але термін можуть продовжити.

Правильна утилізація ялинок - важливий внесок в боротьбу з глобальним потеплінням, вважають розробники Clewo - безкоштовного мобільного додатку для реюзу, сортування і утилізації. Так, пояснюють творці Clewo, двометрова ялина, розкладаючись на сміттєвому полігоні, викидає в атмосферу близько 16 кг вуглекислого газу. Якщо дерево спалити або переробити в тріску, вуглецевий слід можна зменшити в 5 разів. У минулому році в Києві здали на утилізацію близько 10 000 дерев - 128 тонн вуглекислого газу не потрапило в атмосферу. У той же час, в Берліні в минулому році утилізували 350 000 ялин.

Проте, не тільки кияни мають можливість віднести ялинку на пункт прийому - подібні ініціативи виникли у багатьох містах України, в тому числі і рідному для розробників Харкові. «У додатку користувачі можуть самі додавати на карту пункти прийому різної сировини. У нас є багато точок, де приймають пластик, скло, папір, тепер і пункти прийому ялин, - пояснив один з творців програми Єгор Куц. - Якщо ви знаєте, куди в вашому місті можна здати новорічну ялинку, безкоштовно завантажуйте додаток на смартфон і сміливо додавайте це місце».

Напередодні нового року, за словами розробників, в додатку з'явився навіть пункт прийому зламаних парасольок в Івано-Франківську. З них творці проекту «Невелічкі дрібнички» роблять екосумки і бахіли.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати