Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині ввели карантин через масову загибель птиці

21 січня, 17:50
Фото з відкритих джерел

На підприємстві «Хутір», що у селі Бугаків Немирівського району, зареєстровали масову загибель птиці, про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області. За результатами досліджень відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ), загибель була зумовлена пташиним грипом. Для з’ясування загибелі птиці та встановлення діагнозу були введені карантинні обмеження на 72 години.

«Відповідно до рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Немирівській РДА, територію ПП «Хутір», ТОВ «Немирів – Поділля», СТОВ «Колосок», що розташовані у селі Бугаків Немирівського району Вінницької області, оголошено неблагополучною та введено карантин. З 20 січня 2020 року встановлена буферна зона (зона захисту) навколо неблагополучного пункту радіусом 3 км. та зону нагляду радіусом 10 км. Ситуація знаходиться під контролем», – йдеться у повідомленні.

Як уточнив начальник ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук, на ліквідацію наслідків інфекційного захворювання птиці було направлено 50 фахівців ветеринарної служби, а також 14 працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій, на місці працює поліція. На сьогодні в епізоотичному осередку було умертвлено безкровним методом та спалено 22 тис. голів птиці. На початок поточного року, за попередньою інформацією, в ПП «Хутір» утримувалося близько 100 тис. голів птиці яєчного напрямку.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати