Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Світоліна вийшла до 1/4 фіналу турніру в Дубаї

21 лютого, 20:17
Фото Reuters

Четверта ракетка світу українка Еліна Світоліна розпочала виступи на турнірі WTA Premier у Дубаї. Минулоріч наша співвітчизниця тріумфувала на звітному старті, тому нині вона захищатиме свій титул, через що і розпочала виступи лише в другому раунді. На цій стадії українка зійшлася на корті з 46-ю ракеткою світу китаянкою Ван Цян.

Протягом першого сету Світоліна домінувала, перемігши 6:3. Такий хід сету вселяв надії, що українці ніщо не завадить швидко і без проблем завершити гру на свою користь. Проте хід сету розвивався за іншим сценарієм. Еліна Світоліна дала змогу піти у відрив китаянці – 2:5, а потім і відіграти втрачене – 5:5. Однак за рівного рахунку наша співвітчизниця віддала два гейми – 5:7 за сетом та 1:1 в матчі. Зробивши висновок у третьому сеті, українка вже не віддала перемоги – 6:2 на користь Світоліної та 2:1 за грою.

Варто зауважити, що минулого року спортсменки вже зустрічалися на корті. Тоді саме в двобої з китаянкою Еліна Світоліна виборювала путівку до 1/8 фіналу турніру Мастерс Індіан-Веллс у Сполучених Штатах Америки. Матч складався теж непросто. Щоб переграти Ван Цян, Світоліній знадобилося майже три години. Цього разу українка впоралася за дві години і десять хвилин.

У чвертьфіналі суперницею Світоліної стане 48-а ракетка світу японка Наомі Осака. До цього спортсменки зустрічалися у трьох матчах, де за сумою лідирує японка з рахунком 2:1. Останнього разу тенісистки зустрічалися на корті 2016 року в Токіо – там перемогу святкувала Осака.

Богдан Проскуров

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати