Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Наступні кроки в розгляді справи "Україна проти РФ" Суд ООН визначить 12 травня

21 квітня, 14:38
Фото з Facebook Lana Zerkal

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль повідомила, що подальші кроки в розгляді справи "Україна проти Росії" Суд ООН визначить 12 травня.

"Суд дійсно підтримав Україну, і це дуже важливо. Особливо важливо це з огляду на те, що справа стосується одного з постійних членів Ради безпеки ООН", - повідомила пані Зеркаль, передає BBC.

За її словами, 12 травня президент суду ухвалюватиме рішення щодо подальшого розгляду справи, "а саме як вона буде просуватись і скільки нам буде надано часу на підготовку основного меморандуму, де ми маємо викласти всі докази в деталях, включаючи вже і суб'єктивну сторону цієї справи".

У середу Суд ООН встановив тимчасові заходи щодо Росії. У першій частині рішення суд ООН відмовив у тимчасових заходах проти Росії, які стосуються конвенції щодо боротьби з фінансування тероризму.

Натомість Суд ООН ухвалив тимчасовий захід, згідно з яким до остаточного вердикту Росія має утримуватись від порушення прав кримських татар на півострові, зокрема від обмежень на представництво їхніх інтересів у власних органах, включно з Меджелісом.

Протягом 6-9 березня Україна та Росія надали свої аргументи та відреагували на твердження опонентів.

Очікується, що весь процес триватиме кілька років. Але вже у середу мають оголосити перше рішення - про можливе запровадження щодо Росії тимчасових обмежень.

Нагадаємо, Рада безпеки ООН різко засудила Північну Корею за проведення останніх випробувань балістичних ракет, підкресливши можливість введення нових санкцій відносно країни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати