Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Захист Мартиненка заявив відвід судді, в засіданні оголосили перерву

21 квітня, 19:43
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

Солом'янський районний суд Києва розпочав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу для колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка. Про це повідомив слідчий суддя Олександр Бобровник, передає кореспондент УНН.

Після початку засідання М.Мартиненка випустили із клітки.

Підозрюваний зазначив, що почуває себе добре.

"У клопотанні і підозрі написані нісенітниці, які мене не стосуються", - зазначив М.Мартиненко.

Захист колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка оголосив відвід слідчому судді Солом'янського районного суду Києва Олександру Бобровнику через упередженість.

"Ми просимо розглянути заяву про відвід. Нашою метою не є затягування процесу... Я гарантую, якщо наше клопотання буде задоволене, я вам обіцяю, що клопотання буде розглянуте сьогодні", - заявив адвокат Ігор Черезов.

Адвокат пояснив свій відвід тим, що у ЗМІ з'явилася інформація про порушенні проти слідчого судді О.Бобровника кримінальні провадження, а отже є підстави говорити про упередженість судді.

У свою чергу прокурори САП наголосили, що наразі відсутні будь-які дані, які б вказували на упередженість судді.

"Вважаю, що цей відвід не підлягає задоволенню", - сказав прокурор САП Роман Симків.

У зв’язку із заявою про відвід слідчому судді в засіданні оголошено перерву на невизначений час до її вирішення.

Сьогодні керівник САП Назар Холодницький повідомив журналістам, що проситимуть суд обрати для М.Мартиненка арешт з можливістю внесення 300 млн грн застави.

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року співробітники НАБУ затримали колишнього народного депутата України Миколу Мартиненка.

Пізніше у НАБУ повідомили, що М.Мартиненку інкримінують створення злочинної організації (ч.5 ст. 191 ККУ) та привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.1 ст.255 ККУ).

За версією слідства, державне підприємство “СхідГЗК” уклало контракт із компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-народному депутатові, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам ДП у 2014-2016 роках було завдано збитків в розмірі 17,28 млн дол.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати