Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мюллер планує з'ясувати, чи перешкоджав Трамп розслідуванню

21 травня, 11:08
Фото Reuters

Спецпрокурор США Роберт Мюллер має намір до 1 вересня цього року завершити розслідування з приводу того, чи перешкоджав президент Дональд Трамп здійсненню правосуддя в справі втручання РФ у американські вибори.

Про це заявив газеті The New York Times юрист Трампа Рудольф Джуліані.

Апарат спецпрокурора в рамках розслідування ймовірного втручання РФ у президентські вибори в США 2016 року і нібито "змови" між Москвою і помічниками Трампа вивчає, чи не робив Трамп спроб перешкоджання правосуддю в цій справі.

Зазначається, що це стосується обставин звільнення екс-директора ФБР Джеймса Комі в травні 2017 року. Зараз складені Комі документи використовуються в ході розслідування Мюллера.

Як пише видання, Джуліані розповів, що інформацією про передбачувані терміни завершення розгляду щодо Трампа Мюллер поділився з ним близько двох тижнів тому, коли обговорював умови, при яких президент може погодитися дати свідчення.

На думку Джуліані, якщо розслідування затягнеться, то це створить ризик "непотрібного" тиску на виборців США, яким в листопаді цього року доведеться голосувати на проміжних виборах до Конгресу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати