Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові митці провели акцію на підтримку Олега Сенцова

21 травня, 22:27

Сьогодні, 21 травня, кілька десятків митців та небайдужих львів'ян провели акцію на підтримку Олега Сенцова під стінами генконсульства РФ у Львові, якого російська влада утримує в полоні за сфабрикованими звинуваченнями. Їх метою було привернути увагу влади та суспільства до голодування, яке оголосив Сенцов.

Спочатку учасники акції розтягнули між двома деревами перед будівлею банер із написом "#FREE SENTSOV!". На траві виклали сім смуг із білого паперу. Вони символізували кількість днів голодування Олега Сенцова.

Потім усі учасники акції на різних пристроях включили вголос звук цокаючого годинника. Таким чином вони намагалися показати, що час іде, голодування завдає непоправної шкоди Сенцову і у влади мало часу, щоб його врятувати.

Довідка "Дня"

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10-ти, а Сенцова — до 20-ти років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва 2016 року обміняли, Чирній нині залишиться в колонії в Магадані.

Зараз Сенцова утримують у колонії "Білий ведмідь" у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу Тюменської області. 16 травня він оголосив голодування.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати