Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Венесуелі основний суперник Мадуро відмовився визнавати результати виборів

21 травня, 15:58
Фото Reuters

Кандидат на пост президента Венесуели від опозиційної партії "Прогресивний авангард" Енрі Фалькон, який вважався основним суперником чинного лідера республіки Ніколаса Мадуро, відмовився визнавати результати голосування з виборів глави держави через численні порушення, включаючи розміщення майже 13 000 проурядових стендів поблизу виборчих дільниць.

Відповідну заяву він зробив, виступаючи в неділю ввечері перед своїми прихильниками, передає агентство Reuters.

"Цей процес не є легітимним. Ми категорично відмовляємося визнавати цей виборчий процес, і я беру на себе відповідальність за ці слова", - сказав Фалькон.

Політик, який до переходу в опозицію був однопартійцем Мадуро по Єдиної соціалістичної партії Венесуели, звинуватив чинну владу країни в спробі підкупу виборців.

За його словами, по всій території республіки в безпосередній близькості від виборчих дільниць були організовані так звані "червоні пункти". Йдеться про намети, в яких проголосували роздавали спеціальні картки - за інформацією деяких ЗМІ, вони дають право на пільги на суму близько $ 10.

Нагадаємо, в неділю в Венесуелі відбулися президентські вибори.

На вищий державний пост крім Фалькона претендували нинішній венесуельський лідер Ніколас Мадуро, представник руху "Надія на зміни" Хав'єр Бертуччо, Рейнальдо Кихада від "Народної політичної єдності".

Виборча комісія Венесуели ввечері в неділю, 20 травня, оголосила Ніколаса Мадуро переможцем президентських виборів. За даними комісії, за Мадуро проголосували 5,8 мільйона венесуельців (68 відсотків голосів). Другий результат - у Анрі Фалькона, який отримав підтримку 1,8 мільйона виборців. 925 тисяч голосів отримав проповідник Хав'єр.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати