Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Штутгарті натовп влаштував безлади після перевірки підлітка на наркотики

21 червня, 21:25

У місті Штутгарт на південному заході Німеччини в ніч на 21 червня сотні людей влаштували безлади — грабували магазини та нападали на поліцію.

Про це повідомляє The Guardian, передає hromadske.

Сотні людей розбивали вітрини та грабували магазини у центрі міста, кидали каміння у поліцейських, наразі відомо про 19 постраждалих правоохоронців.

«Це були шокуючи сцени, які відібрали у мене мову. За мої 46 років служби я ніколи не бачив такого», — сказав шеф поліції міста Франц Лутц.

Безлади розпочались після того, як правоохоронці вирішили перевірити 17-річного хлопця, підозрюваного у вживанні наркотиків. За хлопця вступився натовп, що був поруч, молодики почали кидати у поліцію пляшки та каміння.

На піку безладів поліції та рятувальникам протистояли близько 400-500 людей. Коли правоохоронці відтіснили натовп, останній розділився на невеличкі групи, які почали бити вітрини та виносити товар.

Представник місцевої поліції заявив, що ситуація у Штутгарті вийшли з-під контролю, на допомогу колегам направили додаткові сили поліції з інших міст.

Через 4 з гаком години безлади вдалось зупинити, правоохоронці затримали 20 людей, з яких 12 не є німцями. У поліції розповіли, що це люди різних національностей, від Хорватії та Португалії до Афганістану та Сомалі.

Глава МВС землі Баден-Вюртемберг (Штутгарт столиця землі) Томас Стробл наголосив, що «використає усі доступні засоби, які не суперечать закону, аби притягнути винних до відповідальності».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати