Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

НАБУ: Українські корупціонери виводять гроші в 23 країни світу

21 серпня, 15:50
Фото прес-служби НАБУ

Українські корупціонери виводять вкрадені гроші через компанії, зареєстровані в 23 країнах світу. Про це йдеться у звіті Національного антикорупційного бюро України за перше півріччя.

За даними НАБУ, близько 30 підозрюваних у корупції переховуються за кордоном, причому кожен другий - в РФ. Станом на 30 червня 2018 року в міжнародний розшук за ініціативою НАБУ оголосили 21 особу. Відносно 16 з них направили запити до інших країн.

У НАБУ уточнюють, що міжнародний напрямок є одним з ключових, бо багато корупційних схем реалізуються за участю компаній, зареєстрованих за кордоном.

"Географія цих суб'єктів господарювання поки що охоплює не менше 23 країни на трьох континентах. На думку детективів, українські корупціонери вибирають місця "прописки" незаконно отриманих коштів у державах із спрощеною системою реєстрації, ускладненим порядком розкриття інформації та високим ступенем конфіденційності. Збитки, завдані державним інтересам за участю іноземних контрагентів, обчислюються в 1,84 млрд гривень, 22,7 млн доларів і 12 млн євро", - йдеться в повідомленні.

 
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати