Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США та Румунія виступають проти "Північного потоку-2"

21 серпня, 10:03
Фото: Reuters

Президенти США та Румунії Дональд Трамп і Клаус Йоганніс підтвердили, що виступають проти будівництва "Північного потоку 2".

"США та Румунія визнають, що енергетична безпека - це національна безпека. Ми наголошуємо на нашій опозиції "Північному потоку 2" та іншим проектам, які ставлять наших союзників і партнерів в енергетичну залежність від Росії", - йдеться в спільній заяві, поширеній за підсумками візиту до Вашингтона глави румунської держави, повідомляється на офіційному сайті Білого дому.

У ній наголошується, що "Румунія володіє достатніми ресурсами природного газу, які потенційно дають змогу нарощувати добробут наших країн і підвищувати енергетичну безпеку Європи".

Сполучені Штати і Румунія домовилися розглянути питання про участь США в поліпшенні інвестиційного клімату в Румунії "в інтересах обох країн".

Сторони також закликали відповідні галузі своїх країн до тісної співпраці, щоб "надати підтримку реалізації цілей Румунії у сфері розвитку цивільної ядерної енергетики", йдеться у заяві.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати