Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Індії та Катарі українські громади долучились до акції пам’яті 85-х роковин Голодомору

21 вересня, 12:13
Фото: qatar.mfa.gov.ua

Українські громади Катару та Індії взяли участь у міжнародній акції "Запалімо свічку пам’яті", присвяченої 85-м роковинам трагедії Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Про це повідомляють прес-служби українських дипустанов у Катарі та Індії.

Так, 20 вересня в приміщенні Посольства України в Державі Катар учасники акції - українська громада, співробітники дипмісії та члени їх сімей - переглянули короткометражний документальний фільм про трагедію Голодомору 1932-1933 років, запалили свічки пам’яті та вшанували жертв Голодомору хвилиною мовчання.

Також цього дня на території української дипустанови в Нью-Делі за участю українських дипломатів та громади Індії відбулася поминальна панахида за жертвами Голодомору, яку відслужив Митрополит сирійської православної церкви Делі, д-р Юханон Мар Деметріос.

Під час поминального заходу Посол України в Індії Ігор Поліха поінформував учасників акції щодо причин та наслідків Голодомору в Україні 1932-1933 років, наголосивши на важливості збереження пам’яті про злочин сталінського режиму проти українського народу.

Крім цього, в приміщенні дипустанови було розгорнуто тематичну виставку, присвячену історичним фактам Голодомору в Україні, а також демонструвалися документальні фільми.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати