Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Генеральний секретар ООН закликає покласти край "війні проти планети"

21 вересня, 19:28
Фото: Reuters

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш виступив на засіданні Генеральної Асамблеї організації із промовою, присвяченою захисту екології планети та боротьбі з кліматичними змінами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW із посиланням на трансляцію виступу Генсека.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав світову спільноту покласти край «війні проти планети». Так, за словами Генсека ООН, усім країнам необхідно взяти на себе зобов'язання звести до нуля викиди парникових газів до 2050 року, схвалити амбітні плани в галузі клімату та біорізноманіття, з 2021 року припинити планувати нові вугільні електростанції та збирати 100 мільярдів доларів щорічно на захист клімату.

Зазначається, що Гутерреш нагадав про необхідність вжити далекосяжних заходів якраз за 6 тижнів до конференції ООН зі зміни клімату (COP26), яка відбудеться в листопаді в шотландському Глазго.

Зміна клімату стане однією з головних тем дискусій учасників 76-ої сесії Генеральної асамблеї ООН, яка відкриється 21 вересня. Серед інших головних тем - напруженість у відносинах між США і Китаєм, криза в Афганістані, боротьба з пандемією COVID-19. У перший день, крім Гутерреша, виступатимуть президент США Джо Байден, глава КНР Сі Цзіньпін, президент Ірану Ібрагім Раісі і бразильський лідер Жаір Болсонару.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати