Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бомбардування Алеппо є військовим злочином, - УВКБ ООН

21 жовтня, 22:25
Фото Reuters

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейн назвав бомбардування східної частини Алеппо "злочинами історичного масштабу" і прирівняв їх до військового злочину, повідомляє Reuters.

Зейд Раад аль-Хусейн не вказав конкретно на Росію, чиї військові літаки здійснювали кілька тижнів підряд авіаудари по позиціям повстанців у східній частині Алеппо.

"Озброєні опозиційні групи продовжують обстрілюватися з мінометів та інших снарядів в житлових кварталах в східній частині Алеппо. Але за масштабні авіаудари по східній частині міста несуть відповідальність урядові сили і їх союзники, саме вони відповідальні за переважну більшість жертв серед цивільного населення," – підкреслив Зейд заявив під час виступу на спеціальній сесії Ради ООН з прав людини.

За словами комісара ООН, такі порушення є військовими злочинами, і їх можна прирівняти до злочині проти людяності.

"Порушення і зловживання, від яких страждають люди по всій країні, включаючи облогу і обстріл східної частини Алеппо, не просто трагедія; вони також є злочинами історичного масштабу", – сказав він.

Агенція також повідомила про те, що пізніше Рада ООН з прав людини проголосувала за те, щоб провести незалежне розслідування подій в Алеппо з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, відповідальних за ймовірні військові злочини".

Нагадаємо, що евакуація міжнародними гуманітарними організаціями поранених з Алеппо досі не розпочиналася через брак належних гарантій безпеки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати