Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Львівщині через вибух кисню евакуювали хворих на ковід

21 листопада, 09:22

В обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи, що у місті Винники неподалік Львова, у ніч проти 21 листопада стався вибух кисню під час заправки. Про це в 23.32 повідомила пресова служба Львівської міської ради: «У Винниках нештатна ситуація з киснем у обласному військовому госпіталі. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Зараз мер міста та посадовці мерії виїхали на місце. Також львівські комунальні лікарні готові прийняти пацієнтів із військового госпіталю». В 00.00 у повідомленні ЛМР зазначалося: «Киснезалежних пацієнтів вже перевозять у львівські лікарні: 30 осіб — у лікарню швидкої медичної допомоги, 12 осіб — у 8-му міську клінічну лікарню».
«Бригади швидких вже виїхали. Наші комунальні заклади – Лікарня швидкої допомоги і 8-ма лікарня – готові прийняти пацієнтів», – писав у ФБ міський голова Львова. І ще – трохи згодом: «Зараз в Винниківському госпіталі. На цей момент тут тимчасово немає можливості постачати кисень. Загалом в лікарні 60 киснезалежних хворих. Серед пацієнтів є й важкі».

О 00.41пресова служба ЛМР розіслала ще одне повідомлення з посиланням на міського голову: «Подачу кисню у Винниківському госпіталі відновлено, однак пацієнтів, яких вже перевезли в міську лікарню швидкої медичної допомоги, там же лікуватимуть. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий».

До Лікарні швидкої медичної допомоги з Винників перевезли 14 пацієнтів, 7 з них – у реанімацію.

О котрій годині виникла аварійна ситуація, де саме і якої сили був вибух, в ЛМР наразі не повідомляють. Тим часом,  у публікації на Західнет зазначено, що «вибух був незначним, але в результаті різко знизилася подача кисню».

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати