Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Новий уряд Німеччини не змінив позицію про постачання зброї в Україну - посол

21 грудня, 19:59
Фото з архіву "Дня"

Позиція Німеччини щодо постачання оборонного озброєння в Україну з приходом нового уряду не змінилася. При цьому існує можливість домовитися про медичне обладнання та машин для евакуації поранених.

Як повідомляє РБК-Україна, про це на полях дипломатичного форуму в Гуті розповів посол України в Німеччині Андрій Мельник.

"Щодо зброї позиція (нового уряду Німеччини - ред.) не змінилася. І шанси на те, що вона зміниться, на жаль, мінімальна. Нинішня коаліція, зокрема, "зелені", які є нашими союзниками, саме в цій сфері виступають за ще більш рестриктивну політику у сфері експорту німецького озброєння в цілому. Можливі ще обмеження", - сказав Мельник.

Посол висловив побоювання, що в переговорах з Німеччиною про постачання озброєнь можливості для України ще більше звузяться. Однак, зазначив дипломат, є непогані шанси просунутися де-небудь по лінії медичного обладнання, броньованих автомобілів, щоб можна було вивозити поранених.

"Тобто, що пов'язано з наслідками війни. Поки ситуація така", - резюмував Мельник.

Нагадаємо, колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель могла особисто блокувати постачання озброєння в Україну через НАТО.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати