Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МВФ поліпшив прогноз глобального зростання економіки

22 січня, 17:03
Фото Reuters

Циклічне зростання глобальної економіки, яке триває з середини 2016 року, продовжує зміцнюватися, що відображається в оцінках МВФ. Зокрема, Фонд спрогнозував стабільне зростання на 2018-2019 роки до 3,9%, що більше на 0,2%, ніж очікувалося раніше.

Про це йдеться в Огляді світової економіки, випущеному Міжнародним валютним фондом у понеділок, повідомляє Укрінформ.

"Глобальна економічна активність продовжує стрімко розвиватися. За оцінками, світовий обсяг виробництва зросте на 3,7% в 2017 році, що на 0,1 процентного пункту швидше, ніж прогнозувалося восени, й на 0,5% більше, ніж у 2016 році", - наголошується в документі.

При цьому зазначається, що зростання мало широкі масштаби, з помітними оптимістичними сюрпризами в Європі та Азії.

Водночас прогноз глобального зростання на 2018-й та 2019 роки був переглянутий у бік збільшення на 0,2 процентного пункту - до 3,9% кожного року. "Цей перегляд відображає підвищені темпи глобального зростання та очікуваний вплив недавно схвалених змін у податковій політиці США", - уточнюється в доповіді.

Що ж до ризиків у найближчій перспективі, то "загалом вони виглядають збалансованими", натомість у середньостроковому вимірі "відхиляються в бік зниження". У цьому зв'язку, зокрема, вказується на те, що "внутрішня політика, геополітична напруженість та політична невизначеність в деяких країнах також створюють ризики для погіршення ситуації".

Тим часом, у Фонді наголосили, що поточний циклічний підйом економічного зростання "є ідеальною можливістю для реформ". Багатостороннє співробітництво залишається життєво важливим для забезпечення глобального відновлення, підкреслили в МВФ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати