Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За 3-4 роки Україна може забезпечити себе власним газом, - Гройсман

22 січня, 12:04
Фото з архіву "Дня"

Заявлений урядом орієнтир зростання економіки на 4-5% щороку дозволить залучити необхідний ресурс розвитку.

І цей ресурс стане основою в тому числі зростання власного видобутку газу і повного забезпечення всіх споживачів українським паливом, заявив в ефірі телеканалу ICTV Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

"Хочу, аби Україна стала державою, яка забезпечує себе власним газом. Ця ідея дозволить зменшити ціну на газ. Це можна зробити фундаментально в 2020 році, саме тому для нас важливо зростання на рівні не менше 5%", - сказав Гройсман.

Як зазначається у повідомленні, раніше прем'єр неодноразово заявляв, що Україна має всі можливості для досягнення енергетичної незалежності - шляхом збільшення видобутку власних копалин, передусім газу, та лібералізації ринку палива, а відтак - системного зниження ціни на газ всередині держави. 

"Збільшення видобутку відбуватиметься одночасно з модернізацією промисловості за рахунок запровадження програм галузевої підтримки та можливості розстрочки сплати ПДВ при імпорті необхідного обладнання, а також одночасно із запровадженням програм енергоефективності", - йдеться у повідомленні.

За даними науковців, Україна має 276 млрд кубометрів підтверджених запасів газу (140 родовищ). Загальний потенціал родовищ втричі більший - 923 млрд кубометрів. Протягом останніх десятиліть Україна лише знижувала обсяг видобутку власного газу. Позитивна динаміка видобутку газу була зафіксована у 2016 році.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати