Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Дня Соборності України на мосту над річкою Збруч утворили "живий ланцюг"

22 січня, 16:56
Фото: 112.ua

Сьогодні, 22 січня, громадськість і політики з усієї України  разом з представниками духовенства утворили живий "ланцюг єдності" на мосту над річкою Збруч в рамках святкування Дня Соборності.

Саме тут 100 років тому зустрілися українці Сходу і Заходу, вийшли на центральну площу м. Підволочиськ і зачитали Акт Злуки, повідомляє телеканал 112-Україна.

"Для Аграрної Партії цей день є символічним, адже всіх аграріїв України об’єднує земля. Водночас, ми усвідомлюємо, що соборність – це не лише спільна територія, а й духовна єдність, спільні цінності та ідеали, спільне розуміння того, якого майбутнього ми хочемо для нашої держави", - наголосив голова Аграрноі партіі Юрій Крутько, виступаючи перед присутніми.

Для всієї України політична сила влаштувала видовищне та зворушливе дійство: як і 100 років тому, українці з однієі сторони мосту з боку Тернопільської області і з іншої сторони з боку Хмельницької області, йдучи назустріч один одному об‘єдналися "живим ланцюгом" та заспівали Гімн України.

"Обидві колони зустрілися, символізуючи справжню мету єднання двох берегів єдиної України під кольорами волі, боротьби, незламного духу, хліборобської праці та землі", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Аграрної Партії.

"Я переконаний, що ми маємо той історичний фундамент, який дозволить нам побудувати успішну, економічно та територіально незалежну Україну. Вважаю, що аграрії як ніхто об’єднують нашу країну. Адже хліб - святий як на Заході, так і на Сході, як на Півдні, так і на Півночі", - заявив під час виступу голова Хмельницької обласної організації Аграрної партії.

В свою чергу голова Тернопільської обласної організації Аграрної партії Іван Чайківський зазначив: те, що сьогодні під час вшанування величної історичної події зібралося чимало української молоді говорить про те, що вона залишається найбільш прогресивною і рушійною силою. А отже потрібно підтримати молодих людей у щирому прагненні ефективної розбудови країни: цього вимагає не лише історія, але й сьогодення.

"Неправда, коли говорять, що вся молодь виїхала з України. Так, багато, але далеко не вся. Це міф, який штучно запускають, аби поселити в наших серцях зневіру. Насправді в нашій країні достатньо молодих патріотів, які вже сьогодні власним прикладом змінюють Україну на краще. І я щиро пишаюся тим, що Аграрна партія стала тією платформою, яка сьогодні об’єднує молодих ентузіастів", - зазначила зі сцени голова Молодіжного крила Аграрної партії Анна Мадей.

Під час урочистостей представники духовенства провели молитву за Україну.

"Мало просто відсвяткувати цей історичний день. Потрібно назавжди усвідомити два титульні слова, які наголошує нам свято - єдність і соборність", - наголосив під час промови Папський місіонер отець Василь Баглей.

Також присутні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих за волю України під час Революції Гідності, на Сході держави та тих, хто долучився до становлення єдиної суверенної та незалежної України.

Завершуючи офіційну частину заходу, голова Аграрної партії Юрій Крутько разом з однопартійцями випустили в небо білих голубів як символ миру та віри у світле майбутнє.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати