Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄК вперше заявила про інтерес у транзиті газу в нинішніх обсягах після 2019

22 січня, 09:39
Фото: flickr.com

За результатами другого раунду газових переговорів між Україною, Єврокомісією та Росією Брюсель запропонував укласти новий контракт на транзит газу щонайменше на 10 років.

Про це пише РБК-Україна.

Відзначимо, найголовніший пункт пропозицій, які озвучив віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович, полягає в тому, що вперше в ході переговорного процесу європейська сторона назвала свої вимоги щодо обсягу транзиту.

"Транзит має бути не нижче існуючого рівня поставок до ЄС" - пояснили РБК-Україна знайомі з ходом переговорів джерела, відмовившись назвати точні обсяги транзиту, уточнивши лише, що вони мають бути не менше 90 млрд кубометрів на рік.

У той же час в НАК "Нафтогаз України" підтвердили, що Євросоюз зацікавлений в збереженні транзиту в нинішньому обсязі.

"Згідно з пропозицією ЄК, новий контракт на транзит газу повинен бути довгостроковим - на 10 або більше років і передбачати такі обсяги, які могли б зацікавити європейського інвестора з високою репутацією", - відзначили в "Нафтогазі".

Крім того, за словами Шефчовича, в контракт мають бути закладені обсяги транзиту, які "звичайно забезпечувала українська ГТС".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати