Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Лондоні на World education forum розповіли про імплементацію реформи Нова українська школа

22 січня, 17:23
Фото: theewf.org

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич виступила на World education forum у Лондоні в межах панелі “Емоційно-соціальна адаптація дітей через школу”, де розповіла про о перший досвід імплементації реформи Нова українська школа.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України на офіційній сторінці у Facebook.

“Лілія Гриневич на World education forum у Лондоні. Міністр виступає в межах панелі емоційно-соціальна адаптація дітей через школу, розповідає про перший досвід імплементації реформи Нова українська школа. На жаль, виступ англійською, але трохи згодом за результатами виступу з‘явиться новина українською”, - йдеться в повідомленні.

Лілія Гриневич на своїй сторінці у Facebook зазначила, що на форумі чи не найцікавішою була сесія, присвячена залученню та об‘єднанню вчителів, сімей та громад навколо проблем освіти за участі співтворця тестування PISA Андреаса Шляйхера.

“Дуже нагальне питання для України, адже зміни та трансформації завжди загострюють непорозуміння. І ось ми бачимо кричущі випадки конфліктів і булінгу між батьками, вчителями та дітьми, які закінчуються жахливими травмами (і цей булінг працює абсолютно в усі сторони – батьки цькують вчителів, вчителі – батьків та дітей, а часом школярі – батьків та вчителів). У результаті страждають наші діти – і тільки вони – просто тому, що в нас, дорослих, не вистачає сил поводитися як дорослим і вирішувати проблеми цивілізовано та відповідально. Нова українська школа пропонує механізми для вирішення цих проблем, але ми маємо ними скористатись”, - заявила голова МОН.

Вона також повідомила, що мала дуже змістовну зустріч міністрів у Британській Раді. “Говорили про зміни, які чекають на освіту у зв‘язку з Brexit. Освітяни чи не найбільше відчувають загрозу, яку несуть такі процеси у світі, багато обговорюються компенсаторні механізми, які не дадуть знищити академічну мобільність та продуктивну співпрацю освітніх та наукових установ”, - йдеться у дописі.  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати