Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові спільною молитвою вшанували пам’ять усіх борців за незалежність України

22 січня, 20:17

Сьогодні, у День Соборності України та 102-гу річницю проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, у Львові спільною молитвою та покладанням квітів вшанували пам’ять усіх борців за незалежність України.

До заходів долучився заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Спершу на Личаківському кладовищі представники влади та громадськість поклали квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької армії. Відтак, запалили лампадки до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Дмитра Вітовського, коменданта Січових Стрільців Михайла Галущинського, керівника і засновника ПЛАСТу Олександра Тисовського, воїна УГА Северина Левицького.

Опісля, присутні поклали квіти до могили учасника АТО Віктора Гурняка та могили Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича. Відтак, вшанували і запалили лампадки на могилах новітніх Героїв, які віддали своє життя за Україну, та спочивають на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища у Львові. Тут же відбулась екуменічна панахида.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати