Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У справі про пожежу в Харкові затримали чотирьох осіб

22 січня, 11:23

Прокуратура з поліцією затримали чотирьох осіб, причетних до організації приватного будинку для літніх людей у Харкові, де 21 січня сталася пожежа, внаслідок якої загинули 15 людей.

Про це йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури в рамках кримінального провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель 15 осіб (ч. 2 ст. 270 КК України), в порядку ст. 208 КПК України затримано чотирьох осіб: власника домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендаря будинку та його дружину - директора приватного підприємства, яка фактично керувала закладом, та адміністратора, який координував роботу пансіонату, при цьому офіційно не був там працевлаштований", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, затримане подружжя є засновниками громадської організації, метою діяльності якої є сприяння проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів, яка ймовірно використовувалась для прикриття діяльності пов’язаної з доглядом за особами похилого віку. Вартість перебування в пансіонаті вони оцінювали в середньому в 15 тис грн.

Наразі затриманим готуються повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів.

Слідчі дії тривають, допитуються інші працівники пансіонату, де відбулася пожежа, а також свідки, проводяться обшуки та огляд місця події із залученням експертів. Перевіряються версії причини виникнення пожежі, серед них: підпал, необережне поводження з вогнем в побуті та з електроприладами, а також замикання електромережі.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати