Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Заяви Німеччини шкодять зусиллям з врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, - Кулеба

22 січня, 15:55
Фото УНН

Заяви Німеччини щодо неможливості передачі Україні оборонної зброї, зокрема через надання дозволу на це третім сторонам, безперспективності повернення Криму, вагання щодо відключення РФ від SWIFT — не відповідають рівню наших відносин і поточній безпековій ситуації.

Як передає "Інтерфакс-Україна", про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

"Нині як ніколи важлива єдність Заходу щодо Росії. Для її досягнення і стримування РФ ми всі разом докладаємо величезних зусиль. Німецькі партнери мають припинити такими словами та діями підривати єдність і заохочувати Владіміра Путіна до нового нападу на Україну", - написав Кулеба на своїй сторінці в Твіттері.

Водночас глава МЗС наголосив, що Україна вдячна Німеччині за вже надану підтримку, починаючи з 2014 року, а також за дипломатичні зусилля з врегулювання російсько-українського збройного конфлікту. "Але нинішні заяви Німеччини розчаровують і йдуть врозріз із цією підтримкою і зусиллями", - заявив він.

Раніше командувач Військово-Морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах заявив, що "Кримський півострів втрачено, і він ніколи не повернеться". Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що сумнівається в необхідності виключати РФ з міжнародної системи платежів SWIFT.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати