Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Дніпрі планують створити тестовий майданчик для реалізації Hyperloop в Україні, - Омелян

22 лютого, 16:29
Фото: huffingtonpost.es

У Дніпрі планується створити тестовий майданчик для реалізації проекту вакуумного потяга Hyperloop в Україні. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час прес-конференції 22 лютого, повідомляє Укрінформ.

"Я хочу відзначити українських партнерів - це Національна академія наук, які забезпечили наукову оцінку і наукове обґрунтування проекту, Укроборонпром, компанія "Південмаш", Каховський завод електрозварювального устаткування, "Інтерпайп", Unit city, Український інститут майбутнього, Платформа розвитку інновацій. Разом із ними ми утворюємо Центр транспортних інновацій Hype.ua, в рамках якого хочемо дати наукове обґрунтування, розробити технологію і спорудити перший тестовий майданчик у місті Дніпро для розвитку цього нового транспорту (Hyperloop - ред.) в нашій державі", - заявив міністр.

За його словами, проект допоможе зберегти молодий кадровий потенціал України.

Hyperloop - проект вакуумного потяга, запропонований Ілоном Маском. Транспортна система Hyperloop складається із сталевих труб, усередині яких переміщується поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати