Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США планують залишити авіаносець у Середземному морі через РФ, - ЗМІ

22 квітня, 17:30
Фото Reuters

США хочуть залишити в Середземному морі авіаносець USS Harry S. Truman, який, імовірно, брав участь в ударах по Сирії.

Про це повідомляє Defense News з посиланням на джерела в Пентагоні.

Видання зазначає, що рішення залишити авіаносець у Середземному морі пов'язано зі зростанням активності Росії в регіоні.

За словами співрозмовників видання, це рішення відповідає новій військовій доктрині США, в якій головним пріоритетом зазначено "стратегічне суперництво між державами", а не протидія тероризму.

Остаточне рішення про те, щоб залишити авіаносне ударне угруповання на чолі з USS Harry S. Truman, ще не прийнято. Зараз американська сторона обговорює, піде авіаносець до Суецького каналу чи залишиться для "боротьби з викликами з боку Росії і Китаю".

Видання також зазначає, що американський авіаносець у Середземному морі може послужити попередженням президенту президенту Сирії Башару Асаду про те, що будь-яке подальше використання хімічної зброї проти цивільного населення в Сирії буде супроводжуватися новими ударами.

Крім того, в разі якщо США залишать військовий корабель у Середземному морі, це може порушити принцип ротації авіаносців у Близькосхідному регіоні, який закріплено з часів операції Буря в пустелі 1991 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати