Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порошенко: Мати більшість у ВР – природнє бажання Президента

22 травня, 21:57
Фото: Михайло Палінчак

Мати більшість у ВР – природнє бажання Президента, написав Петро Порошенко у Тwitter, коментуючи поданий новообраним Президентом України Вололдимиром Зеленським законопроект.

" ...І свого часу я після виборів 25 травня зробив все, щоби провести дочасні вибори до Парламенту. Єдина проблема в тому, що демократія – це процедура, а Конституція – Основний Закон держави, який обов'язково треба дотримуватися", - йдеться у дописі Порошенка.

Мати більшість у ВР – природнє бажання Президента. І свого часу я після виборів 25 травня зробив все, щоби провести дочасні вибори до Парламенту. Єдина проблема в тому, що демократія – це процедура, а Конституція – Основний Закон держави, який обов'язково треба дотримуватися.

— Петро Порошенко (@poroshenko) 22 мая 2019 г.

Петро Порошенко також додав, що команда новообраного президента почала діяльність з порушення Основного Закону.

"На сьогоднішній день ми бачимо, що положення Конституції не були дотримані – ця команда почала діяльність з порушення Основного Закону. Це точно не може не викликати занепокоєння", - написав Порошенко у Тwitter.

На сьогоднішній день ми бачимо, що положення Конституції не були дотримані – ця команда почала діяльність з порушення Основного Закону. Це точно не може не викликати занепокоєння.

— Петро Порошенко (@poroshenko) 22 мая 2019 г.

Колишній президент України Петро Порошенко вважає, що політичні переслідування в країні є ознакою початку парламентської передвиборчої кампанії.

Про це він сказав під час відкриття IX Міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал" у Києві, повідомляє Укрінформ.

"Щодо політичних переслідувань, то оцінюю їх таким чином: по-перше, - це ознака початку парламентської передвиборчої кампанії; друге, я уважно слідкую за звинуваченнями, які йдуть не від моїх ворогів, а від ворогів України, бо якщо подається скарга в слідчі органи на те, що українські військові кораблі, які йшли боронити Азовське узбережжя Маріуполя в рамках рутинної ротації, є провокацією проти РФ, це спроба перекласти відповідальність з країни-агресора РФ... на владу України", - сказав Порошенко.

Він додав, що готовий відповідати за це.

"Коли інший політичний діяч з п'ятої колони заявляє, що треба звинуватити Порошенка в тому, що він нібито тиснув, незрозуміло на кого, щоб Україна отримала Томос, я готовий і за це відповідати, бо вважаю, що це був правильний рішучий крок. Коли намагаються звинуватити в тому, і зареєстрували відповідне подання, що у 2014 році після десятиденного режиму одностороннього припинення вогню, коли по наших військах вели вогонь з усіх засобів... я тоді віддав наказ на контрнаступ. В результаті цього ми звільнили дві третини окупованого Донбасу. Це був злочин проти України? Я готовий нести відповідальність за цей "злочин", - додав Порошенко.

Крім того, екс-президент заявив, що його збираються притягнути до відповідальності завінвін підписання закону про мову.

Він такожзакликав усі демократичні сили негайно почати переговори щодо формату участі у парламентських виборах, щоб не допустити реваншу антиукраїнських сил.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати