Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Філатов звернувся до Зеленського з проханням про дострокове проведення місцевих виборів

22 липня, 16:30
Фото надано прес-службою Дніпровського міського голови

Мер Дніпра Філатов звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням про дострокове проведення місцевих виборів. Своє звернення він пояснив тим, що результати виборів до Верховної Ради наочно показали - країна потребує повного перезавантаження влади на всіх рівнях.

«Результат виборів показав, що з'явилася політична сила, яка може самостійно встановлювати правила гри. Це і велика відповідальність, і кредит довіри. Країна вимагає повної зміни влади на всіх рівнях. Місцева влада повинна пройти іспит на відповідність і це можна зробити тільки на дострокових місцевих виборах, перезавантажив систему. З достроковими виборами краще не затягувати, бо вони покажуть, хто користується підтримкою населення, а хто прийшов у владу для того, щоб вирішувати особисті фінансові проблеми. Влада повинна позбутися кримінальних кланів і ділків», - сказав Борис Філатов, звертаючись до Президента України Володимира Зеленського.

Міський голова Дніпра також закликав якомога швидше завершити реформу децентралізації. Для цього, на думку Філатова, потрібно прийняти кодекс про місцеве самоврядування і внести зміни до Конституції.

«Основними завданнями я бачу передачу екологічного контролю громадам, тому що саме ми, а не чиновники з Києва, вдихають викиди промислових підприємств. Місцевим громадам потрібно передати адміністрування місцевих податків. Нам слід створити муніципальну поліцію громадського порядку, яка буде підпорядковуватися місцевій владі», сказав Борис Філатов. Мер також підкреслив, що необхідно скоротити кількість депутатів, які працюють в місцевій раді. На думку Бориса Філатова, їх повинно бути менше у 2-3 рази.

Вадим РИЖКОВ, «День». Дніпро

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати