Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові дозволили масові святкові заходи

22 липня, 11:03

Рішення про  такий дозвіл, але з дотриманням дистанції (1 людина на 5 метрів квадратних) прийняла 20 липня, у понеділок, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Йдеться і про заходи просто неба, і про заходи в приміщенні. Про це в ефірі радіо «Люкс FM» розповіла сьогодні очільник міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галина Слічна. «Вчора ми прийняли відповідне рішення на міській комісії, тому тепер можна проводити різні заходи, святкування», –  сказала Галина Слічна. Також повідомила, що станом на восьму годину ранку у Львові та в області  підтверджено 8353 випадки інфікування коронавірусом. З них 212 – летальні. 1832 пацієнти одужали. 

Розповіла Галина Слічна і про те, що за вчорашню добу, 21 липня, лабораторні центри провели 607 ПЛР-тестів, з яких 124 підтвердили зараження COVID-19, і  заявила, що впродовж останніх двох тижнів спостерігається тенденція до зменшення кількості людей, які потребують ушпиталення через коронавірус. «Якщо аналізувати попередню добу, то в наші медичні заклади поступив 21 пацієнт», – сказала чиновник, не навівши чомусь інших цифр – для порівняння.  

За весь час карантину, від 12 березня, до обласної інфекційної лікарні звернулись 6905 осіб, госпіталізовані – 1335, виписані – 1159. Зараз у лікарні – 173 особи, з них у реанімації – 7, на апараті ШВЛ – 3 хворі. У 8-й лікарні – 40 пацієнтів, у 1-й – 51, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 80. 

Вчора Львівська міська рада поширила інформацію щодо доброчинної допомоги в умовах пандемії. Йдеться про апарати штучної вентиляції легень «Hamilton C1», придбані компаніями «Кормотех» та «Ензим» на 1,3 мільйона гривень, що їх доставили і встановили у 8-й міській та обласній інфекційній лікарнях. У повідомленні ЛМР зазначено, що медперсонал пройшов відповідний інструктаж щодо застосування обладнання. Зазначено також, що обладнання це доброчинники придбали ще в березні, однак доставка відбулася лише зараз – «через високий світовий попит на такі пристрої».
Повідомляють у міській раді з посиланням на департамент житлового господарства та інфраструктури і про роботу моніторингових груп. Зокрема, про те, що упродовж 20 липня вони обстежили 223 об'єкти, дали 34 попередження та виписали 1 протокол щодо роботи закладу, який порушував правила карантину. 

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Фото «Дню» надали у Львівській міській раді.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати