Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС виділить ще €500 мільйонів військової допомоги Україні

22 липня, 17:56
Фото з архіву "Дня"

Європейський Союз офіційно затвердив виділення Україні ще одного траншу в обсязі 500 мільйонів євро для підвищення стійкості Збройних сил, що довело загальний обсяг наданої країні з 24 лютого військової допомоги до 2,5 мільярда євро.

Про це повідомляється на сайті Європейської ради, передає Укрінформ.

«Рада ЄС ухвалила сьогодні дві ініціативи з допомоги в межах Європейського фонду миру, що спрямовані на нарощування підтримки спроможностей і стійкості Збройних сил України з оборони територіальної цілісності та суверенітету країни та для захисту цивільного населення проти російської військової агресії. Завдяки 5-му траншу у 500 мільйонів євро, що був мобілізований сьогодні, внесок ЄС для України в межах Європейського фонду миру дорівнює 2,5 мільярда євро», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до пріоритетів, що визначених урядом України, заходи підтримки включають 490 мільйонів євро для придбання летального військового обладнання, що буде використовуватися для оборони, а також 10 мільйонів євро призначені для надання іншого обладнання та постачання, зокрема, засобів особистого захисту, пакетів першої медичної допомоги, пального тощо.

«ЄС ... рішуче підтримує Україну у її боротьбі за свободу та незалежність. Україна потребує більше зброї - ми надамо її. У цьому контексті країни-члени ЄС погодилися мобілізувати 5-й транш військової допомоги на 500 мільйонів євро, що збільшило суму на (закупівлю) військового обладнання для Збройних Сил України до 2,5 мільярда євро», - зазначив з цього приводу високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати