Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеленський: Окупація Криму та агресія РФ на Донбасі - це війна в Європі

22 вересня, 10:25

Президент України Володимир Зеленський на комеморативному урочистому засіданні Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй з нагоди відзначення 75-ї річниці ООН зазначив, що світ у ХХІ столітті сповнений конфліктів, агресії, диктатури та порушень прав людини. 

“75 років тому заснування ООН стало символом того, що людство повинно було засвоїти трагічний урок Другої світової війни. Але окупація Криму та військова російська агресія на Донбасі свідчать про те, що цього уроку не засвоїли. Я хотів би нагадати, що це не лише війна в Україні. Це війна в Європі. І це не просто посягання на суверенітет незалежної держави, це схоже на спробу повернутися до поділу сфер впливу у світі”, - сказав він у своєму відеовиступі, показаному на засіданні високого рівня в ознаменування 75-ї річниці ООН, яке проходить в Нью-Йорку в режимі відеоконференції.

Повний виступ Зеленського оприлюднено на офіційному сайті Офісу Президента. 

Президент України вважає, що сучасний світ так само складний, як і 75 років тому, а мирне життя і благополуччя залишаються цінностями, за які люди проливають кров у різних куточках планети.

"За попередні 75 років людство зійшло на найвищі вершини, поринало в найглибші западини, освоювало космос і навіть за допомогою нових технологій може проводити засідання ООН віддалено. Отже, чи дійсно ми не в змозі зупинити агресію і війни? Чи дійсно нам потрібні нові криваві уроки, щоб переосмислити наше існування на цій планеті?", - запитав він.

Зеленський зазначив, що пандемія коронавірусу в 2020 році стала шоком для всіх країн, і необхідно використовувати цей тривожний сигнал, щоб покласти край розбіжностям і об'єднати зусилля для досягнення кардинальних змін.

"Не тільки повернутися до цілей і принципів Статуту ООН, а й приступити до їх постійного і повного виконання. Почнемо ж зараз! "Планети Б" у нас немає, ми живемо тут і тільки один раз", - закликав президент України.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати