Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС слід замислитися над запровадженням секторальних санкцій щодо Білорусі, - Європарламент

22 жовтня, 17:34

У Європарламенті вважають, що Євросоюзу слід замислитися над запровадженням секторальних санкцій щодо Білорусі. Про це йдеться у рекомендації Раді ЄС і верховному представнику із зовнішньої та безпекової політики Жозепу Боррелю стосовно відносин з Білоруссю.

Цей документ затвердили в середу, 21 жовтня,  повідомляє DW. За нього проголосували 602 євродепутати, 44 були проти, ще 44 утрималися.

"Розглянути секторальні санкції щодо Білорусі, які би могли посилити тиск на режим, але не повинні призвести до довгострокового негативного впливу на населення", - йдеться у рекомендації. Документ не є обов'язковим до виконання, але Рада ЄС, яка визначає зовнішню політику об'єднання, повинна брати його до уваги.

Раніше Євросоюз уже запровадив санкції проти 40 високопосадовців Білорусі, яких у ЄС вважають відповідальними за фальсифікацію президентських виборів 9 серпня та репресії проти учасників акцій протесту. Минулого тижня Рада ЄС вирішила почати підготовку до внесення у санкційний список і особисто Олександра Лукашенка, який оголосив себе президентом Білорусі за підсумками виборів 9 серпня. А Європарламент рекомендує додати до списку не лише Лукашенка, але і "значну кількість" високопосадовців і чиновників середньої ланки, "відповідальних за порушення громадянських прав і прав людини".

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати